Lessen

WOENSDAG

20:30 – 21:30

RECONNECT

stap al dansend en bewegend in verbinding met jezelf

RELEASE

laat de opgebouwde spanning in je lichaam los

RESET

laat zachtheid en ruimte ontstaan in een moment van ZIJN

Door middel van ritmes in contact komen met jezelf. De afwisselende ritmes brengen je door verschillende lagen van emoties en gevoelens. De wereld om je heen komt als het ware tot stilstand, alleen jij bent belangrijk, jouw gevoel, jouw beleving. Een bewegingsrijke manier waarop jij contact maakt met jou lichaam, met jou innerlijke kern

 

Meditatie is iets van het hele wezen. Lichaam en geest doen mee.

Soms is het lastig wanneer je alleen maar stil zit te mediteren. Dan is juist bewegen en je lijf laten gaan fijn om meer in je lichaam te komen. Door beweging, geluid en adem komt er meer energie in het lichaam. Gaat de energie stromen. Ontstaat er ruimte en vrijheid. Vanuit dit gevoel is het makkelijker om aanwezig te zijn bij jezelf en te aanschouwen wat er gebeurd.

 

Er zijn verschillende soorten van actieve meditaties, elke vorm is net iets anders

  • Dynamische meditatie
  • Kundalini
  • Nataraj (dansmediatie)
  • Aummeditie
  • Chakrabreathing
  • Chakrasounds
  • Nadabrama

Dynamische Meditatie (Kundalini)

Tijdens deze dynamische meditatie wordt gebruik gemaakt van spanning en trilling in het lichaam. We gebruiken zachte trillingen in de benen om spanning uit ons lichaam te trillen. Vervolgens gaat het over in meer vloeiende bewegingen waar je de ruimte in je lichaam mag ontdekken. Daarna ontstaat er ruimte en volgt er een moment van stilte en rust.

Nataraj Meditatie

Rythms

dansend vanuit verschillende bewegingsritmes in eenheid en verbinding komen met jezelf.

Shamanic Dance

Tijdens een shamanic dance sessie worden muziek en beweging gebruikt om jezelf in een diepe meditatieve staat te brengen. Tijdens deze reis beland je in wat de shamanen de “dreaming” noemen, de ruimte van de geest. Hierbij kunnen emoties, gevoelens en spanningen loskomen en getransformeerd worden wanneer je ze kunt aanschouwen vanuit de stilte.

De shamanic dance wordt gevolgd door een moment van rust, waarin het lichaam de transformatie compleet kan maken en kan integreren.

Aanmelden voor een (proef)les?


Contact