Mijn naam is Ellen Otte (1978), samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Heerlen. Gedurende de afgelopen 16 jaar werkte ik o.a. als onderzoeker en docent aan verschillende universiteiten, als kwaliteitsmedewerker en als jeugdhulpverlener. 

In 2017 kreeg ik een ernstig ongeluk, wat mijn leven overhoop gooide. Ik werd stilgezet. In de tijd erna begon een intense reis met vragen als wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en  hoe wil mijn leven invulling geven. Ik werd geconfronteerd met oude pijnstukken en overtuigingen die mijn leven leken te beheersen, die mij steeds weer in oude patronen lieten terugvallen. Ik kwam prachtige mensen tegen op mijn pad, die door hun liefde en talenten mij inzichten hebben gegeven die ik nooit eerder heb gezien. Ik ben mijn pad gaan lopen. Stap voor stap kwam ik tot de ontdekking dat ik zoveel meer wil en kan met mijn leven hier op aarde. Dat balans en rust een stuk is van je eigen wezen. 

 

Ik ben opleidingen gaan volgen in massage, yoga en meditatie, sjamanistisch en energetisch werken, traumaverwerking, emotioneel lichaamswerk en nog veel meer. Hierin heb ik geleerd dat de mens meer is als het lichaam. Dat de balans tussen lichaam en geest bijzonder krachtig is, en dat we soms hebben moeten leren om deze band te vergeten om te kunnen overleven. 

 

In 2018 ben ik mijn eerste stappen gaan zetten als zelfstandig ondernemer en ben ik mijn praktijk begonnen met yoga, meditatie, massage en healing. Deze manier van verbinden met je lichaam was voor mij volledig natuurlijk. Terwijl ik mijn reis maakte tijdens mijn opleiding tot yoga docent en energetisch therapeut kon ik de mensen die bij mij meekwamen telkens weer meenemen in een reis door hun lichaam. Zodat ook zij konden ervaren, voelen en zijn in hun lichaam. Samen hebben we deze reis gemaakt en maken we deze nog steeds. Ik ben gegroeid, mijn praktijk en aanbod is gegroeid en in 2020 is de synthese ontstaan tussen alle verschillende paden die ik heb bewandeld waarin de visie om vanuit een volledig beeld naar de mens te kijken steviger in mijn leven is komen te staan.


Vanuit deze visie ontmoet ik ieder met open handen, een open geest en een open hart. Daar waar ik je kan en mag helpen om jezelf te ontmoeten doe ik dat vanuit liefde en openheid. Ik luister naar wie jij bent, welke wegen jij hebt moeten bewandelen om hier te komen, welke obstakels jij hebt moeten overbruggen en samen kunnen we kijken wat jij nodig hebt. Zodat jij het pad kunt bewandelen dat jij nodig hebt om de balans, rust en kracht te vinden in jezelf en in je leven. Zodat jij je weer kunt herinneren wie jij bent en jouw innerlijke ster kunt laten schijnen.


Liefs, Ellen

Opleidingen & Trainingen

Shamanistische Opleidingen

As a student of several  shamanic teachers and healers I have been initiated into several indigenous healing methods.

 

I follow teachings with mongolian shamans Bulgan Windhorse and Ahamkara. Who hold and teach the ancient knowledge and healing methods of mongolian shamanic traditions. 

 

I follow teachings with Chief Dancing Thunder and Shaman Blue Star who provide a deep understanding and healing of the body-mind-spirit following the paleolithic shamanism which is among the oldest of the world.

 

I continue to learn and develop myself.