Yin-Yang Yoga

Belichaamd Bewustzijn

Yin-Yang Yoga, is een yoga stijl waarin 2 yoga-stijlen gecombineerd worden, een dynamische en een statisch yoga vorm.

 

Yang Yoga, is de actieve en dynamische vorm, waarbij spieren en kracht worden opgebouwd. Yang yoga spreekt de huid en spierweefsels aan en zorgt dat ze sterk en gezond worden. Tijdens de Yang yoga maken we gebruik van vinyasa’s (dynamische yoga waarbij je op het ritme van de ademhaling beweegt) of van ashtanga (dynamische yoga met krachtige houdingen in een vaste volgorde). De houdingen worden korter vastgehouden zodat je je spieren traint en je lichaam sterker maakt. Door het te combineren met de ademhaling ontstaat er meditatie in de bewegingen. 

 

Yin Yoga, gaat om verstilling en ontspanning, het is meer stil en statisch. Bij Yin yoga worden de minder elastische weefsels aangesproken zoals bindweefsel, botten, pezen en gewrichtsbanden. Yin yoga maakt gebruik van minder houdingen, waarbij de houdingen langer worden aangehouden, zo kan de energie van de oppervlakkige lagen van je lichaam naar de diepere lagen bewegen. Het bindweefsel wordt langzaam opgerekt en gehydrateerd.

 

Zoals alles in het leven draait het om balans, Yin en Yang. Beide weefsels moeten elk op hun eigen manier behandeld en in vorm gehouden worden Yin-Yang Yoga kan hierin ondersteunen en je lichaam stimuleren om energie vrij te maken en weer te laten stromen.