Een voetreflex massage is een ontspannende en herstellende massage waarbij specifieke reflexzones op de voet gemanipuleerd worden. Deze zones staan via zenuwbanen en meridianen in verbinding met lichaamsdelen en organen. Door deze te manipuleren ondervindt je ontspanning, verbeter je de bloeddoorstroming in je lichaam, maak je energiebanen vrij en stimuleer je het immuunsysteem.

 je voeten als poort naar de

gezondheid van je hele lijf


We besteden vaak zoveel tijd aan de verzorging van ons gezicht net zo weinig aandacht hebben we voor onze voeten. Dat terwijl je voeten letterlijk en figuurlijk aan de basis liggen van je gezondheid. Door je voeten op de juiste manier aan te raken activeer je namelijk het zelfhelende vermogen van je hele lichaam.

Voetreflexologie is zo oud als de weg naar Rome en wordt in landen als India, China en Japan al eeuwenlang toegepast ter bevordering van de gezondheid. De westerse wereld heeft na een aantal grootschalige wetenschappelijke onderzoeken vastgesteld dat voetreflexologie werkt via het zenuwstelsel en de zenuwbanen van het lichaam.


Je voeten bevatten meer dan 7.000 zenuwuiteinden. Deze zenuwen lopen via je benen omhoog en maken verbinding met zenuwen in je lichaam die verbonden zijn met je organen. Wanneer zich ergens in je lichaam een disbalans bevindt, bijvoorbeeld pijn in de onderrug, ontstaan er ophopingen van verschillende chemische stofjes rond de zenuwuiteinden in de corresponderende zone op de voeten. Door de voeten te stimuleren met zachte druk en kleine bewegingen kunnen deze ophopingen van energie en chemische stoffen losgemaakt worden en afgevoerd. Zo worden ze dan door je nieren gefilterd en via de urine uitgescheiden waardoor de balans in je lichaam hersteld. 


Daarom is het ook belangrijk om na een voetreflexologie sessie voldoende water te drinken.