Lichaamsgerichte Therapie & Traumavewerking

voor volwassenen, jeugdigen en opvoeders

Stressvolle gebeurtenissen en trauma zijn de onzichtbare krachten die onze levens of die van onze kinderen uit balans kunnen brengen. Die momenten die zo een diepe indruk op ons of ons kind maken dat ze de kracht hebben onze innerlijke balans te verstoren. De gebeurtenissen of stress is té veel, té plotseling, té overweldigend om op dat moment te kunnen verwerken. Het lijkt of je in een stroomversnelling zit van overweldigende gevoelens, je lichaam en brein worden overspoeld. We raken de verbinding met ons lichaam, de verbinding met ons hart en onze omgeving kwijt.

 

Dit wordt zichtbaar in ons levensplezier, in ons denken, doen en zelfs in ons lichaam. Er ontstaan lichamelijke klachten of complexe gevoelens van angst, machteloosheid, wanhoop, schaamte, schuld of een algehele beleving niet goed genoeg te zijn. Als jijzelf of je kind gebukt gaat onder zorgen of problemen ga je zoeken naar een oplossing.

 

Ik werk vanuit een holistische visie, waarbij lichaam, geest, emoties en energie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Tijdens de sessies ga ik met jou of met je kind aan de slag.  Samen onderzoeken we wat er nodig is om de balans te herstellen. Samen maken we verbinding met het lichaam en luisteren we naar de signalen. Samen gaan we op zoek naar manieren om de geblokkeerde energie stukje bij beetje los te laten. Doel is het om lichaam en geest weer terug te brengen naar een balans waarin er weer verbinding met jezelf en anderen is en jouw unieke levenskracht weer kan gaan stromen.

 

Het is mijn wens om jouw of je kind te begeleiden naar een balans in zichzelf. Zodat je jezelf gelukkig, vitaal, gezond en tevreden voelt in je eigen lichaam. Ik gun het jouw om in verbinding en balans te zijn met jezelf.

De behandeling

Ik maak gebruik van uiteenlopende lichaamsgerichte- en ervaringsgerichte behandelmethoden zoals; Integral Eye Movement Therapy (IEMT),  Somatic experiencing, Massage therapie, Ademhalings- en meditatie oefeningen. Voor kinderen combineer ik deze lichaamsgerichte methoden met spel en creatief bezig zijn.

Samen kijken we welke methode voor jou of je kind het beste werkt. Vaak zijn na één of enkele sessies subtiele veranderingen op fysiek, mentaal, emotioneel en/of spiritueel niveau merkbaar. Afhankelijk van de intensiteit, complexiteit van jouw probleem en de achterliggende oorzaak of oorzaken. Het zelfhelend vermogen van ons lichaam om natuurlijke balans te herstellen is enorm.

Het eerste consult bestaat uit een kennismaking en inventarisatie van jouw klachten en/of vraag. Samen bepalen we jouw doel(en) zijn, wie jij bent en wat jij wilt. Tijdens jouw veranderingsproces zetten we jouw eigen kwaliteiten, creativiteit en krachten in gecombineerd met lichaamsgerichte methoden om jouw bewustzijn te vergroten en lichamelijke, psychische en emotionele blokkades te verminderen.

Algemene doelen zijn:

Om deze veranderingen te kunnen bereiken is een mate van toewijding gevraagd van jou, zonder jouw inzet lukt het niet.

Behandelingen

Tarieven

Star of Light  is een onafhankelijke holistische psychologenpraktijk. Ik sta los van contracten met zorgverzekeraars. Dit betekend dat ik niet aan bepaalde regels vast zit, er is 100% privacy (geen inzage door derden) en geen wachtlijst.

Star of Light werkt samen met Emovita integratieve jeugdhulp (powered bij Zorg en Co) om jeugdigen en opvoeders op een breed vlak te ondersteunen bij psychosociale problemen, traumagerelateerde klachten, behandeling en ondersteuning. In sommige gevallen is het mogelijk voor jeugdzorg ondersteuning te krijgen. Neem hiervoor contact met mij op.






Boek een Lichaamsgerichte sessie!


Ervaringen van anderen

Heb je suggesties, feedback of opmerkingen? 
Ik ben benieuwd naar jouw ervaring bij Star of Light.

Dank voor jouw tijd om een review te schrijven, liefs Ellen