Yoga, Meditatie & Bewustzijn

Belichaamd Bewustzijn

Bewust zijn van je lichaam. Klinkt gemakkelijk. Maar echt je lichaam te voelen en je ervan bewust te zijn.
Soms makkelijker gezegd dan gedaan. Ik bied verschillende bewegingsvormen aan waarin we verbinding maken met ons lichaam. Ons lichaam is een onuitputtelijke bron van kennis en wijsheid. Deze kennis ligt er en wij mogen die gebruiken. Elke vorm van beweging kan rustig of intens zijn, kan je meer raken of minder.
Vertrouw erop dat jou lichaam weet wat jij nu nodig hebt wanneer je in verbinding stapt.

 

Er is Yoga

Er is Dans

Er is Adem

Er is Stilte,

Er is JIJ

Yoga Awareness

 

Yoga is erop gericht je eigen innerlijke krachtbronnen te activeren en balans te brengen tussen lichaam en geest. Om meer in verbinding te zijn met jezelf.
In mijn lessen gebruik ik elementen uit verschillende stijlen (hatha, vinyasa, ashtanga, restorative, nidra) daarnaast gebruik ik ook technieken uit feldenkrais, pilates, tai chi en ademhalingstechnieken. Door de bewegingen brengen we rust en balans in ons lichaam en in onze geest.  Zo kunnen we stress en spanningen los laten en ons lichaam opladen met nieuwe energie.

LESTIJDEN

Maandag 9:00 – 10:00 & 19:00 – 20:00

Dance Awareness

 

Door middel van ritmes in contact komen met jezelf. De afwisselende ritmes brengen je door verschillende lagen van emoties en gevoelens. De wereld om je heen komt als het ware tot stilstand, alleen jij bent belangrijk, jouw gevoel, jouw beleving. Een bewegingsrijke manier waarop jij contact maakt met jou lichaam, met jou innerlijke kern.

 

 

 

 

 

LESTIJDEN

Woensdag 20:30 – 21:30 (in de even weken)

Breath Awareness

 

Adem is een subtiele vorm van contact maken met je lichaam. Je adem vertelt je of je rustig bent of juist gespannen, door met je adem te werken kun je lagen ontdekken van gevoelens, emoties waar je minder aandacht aan besteed hebt. Nu is het de tijd om in contact te komen met die lagen en te ontdekken wat ze jou te vertellen hebben.

 

Door middel van verschillende ademtechnieken of pranayama’s maken we contact met lagen in onszelf waarin we ruimte willen creëren voor onszelf.

LESTIJDEN

Woensdag 20:30 – 21:30 (in de oneven weken)

Meditatie Awareness

 

Awareness, bewustzijn, aandacht, focus of mindful zijn.  Het is niets meer of minder dan je volledige aandacht richten op de ervaring van het huidige moment. In deze rust en stilte, ben je gefocust op jezelf, jouw gevoel, jouw intuïtie, je bent in een staat van niet denken (no-mind).

Mediteren is louter “zijn” in het hier en nu. Je observeert je gedachten, gevoelens en emoties zonder oordeel. Zo kom je stap voor stap tot de stilte in jezelf. In die stilte ontdek je jouw ware kern. Door de drukte van het dagelijkse leven is het soms heel moeilijk om weer bij jezelf te komen. Door regelmatig te mediteren, waarbij je je richt op je ademhaling, en je gedachten en emoties observeert zonder oordeel, bereik je een stilte in jezelf. Je wordt rustiger en tevredener. Je komt tot jouw innerlijke kern en je krijgt meer vat op jouw leven en de stappen die jij wilt zetten.

LESTIJDEN

 

Overzicht Lessen

Yoga Awareness

Dance Awareness

Breath Awareness

Meditation Awareness

Maandag

9:00 – 10:00

19:00 – 20:00

Woensdag

20:30 – 21:30

(even weken)

Woensdag

20:30 – 21:30

(oneven weken)

 

Dinsdag & Donderdag

19:30 – 20:30

Plan

een afspraak!

Ik zou het geweldig vinden als je me een recensie schrijft over de service die ik heb geleverd.