Lichaamsgerichte behandeling & Traumaverwerking

Je lekker in je lijf voelen, rust en balans ervaren, dat wil jij toch ook?

 

Door emotionele en/of (plotselinge) ingrijpende gebeurtenissen en door stress kun je behoorlijk in de knel raken met jezelf. Je voelt je niet langer gelukkig, vredig, in balans of zelfs maar fijn. Dit gevoel kan je steeds meer naar “beneden” trekken waardoor je nergens meer zin in hebt. Of je nu een volwassene, een jeugdige of een kind bent, iedereen wilt zich graag fijn voelen in zijn lijf, gelukkig zijn, zich tevreden en in balans voelen. Soms heb je hier wat hulp of ondersteuning bij nodig.

 

Ik werk vanuit een holistische en lichaamsgerichte visie. Holistisch wil zeggen dat je fysieke, mentale, emotionele, en energetische gebieden onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Het lichaam is in veel gevallen een graadmeter over hoe wij ons voelen op deze gebieden. Wanneer we stress of spanning voelen is dit in ons lichaam door pijn of andere klachten merkbaar. Ook ingrijpende en emotionele gebeurtenissen hebben een impact op onze geest en daarmee op ons lichaam. We ontwikkelen negatieve gedachtes, emotionele onrust, gevoelens van machteloosheid, angst, wanhoop, schaamte, schuld, het gevoel niet goed genoeg te zijn of constante twijfel. Dit alles kan je behoorlijk in de weg zitten in je dagelijkse leven om je gelukkig, fijn en in balans te voelen.

 

Samen gaan we kijken naar mogelijke oorzaken en oplossingen op alle gebieden. De belemmerende overtuigingen, patronen en programma’s worden in stappen opgeruimd. Je bent geboren om gelukkig, in vrede en balans te zijn met jezelf. Daar waar ik kan wil je graag hierbij ondersteunen en helpen, om onderliggende patronen te doorbreken.

 

Het doel is om je meer in verbinding te brengen met jouw totale wezen, om je zelf-herstellende vermogen van je lichaam aan te spreken en te activeren, om bewust te worden en (oude) patronen los te laten zodat lichaam, geest en energie weer in verbinding en balans kunnen komen met elkaar.

 

Het is mijn wens om ieder wezen te begeleiden naar een balans in zichzelf. Jezelf gelukkig, vitaal, gezond en tevreden te voelen in je eigen lichaam. Ik gun het jouw om in verbinding en balans te zijn met jezelf.

 

Ik ben psycholoog, lichaamsgericht (psycho)therapeut en  holistische therapeut.

 

Tijdens de behandeling  maak ik gebruik van verschillende lichaamsgerichte methoden zoals; Integral Eye Movement Therapy (IEMT) i.o., Primal Somatic Traumahealing (i.o), Energetische natuurgeneeskunde, Massage therapie, Ademtherapie, Yoga, Meditatie.

The road to freedom leads through the Heart & Soul

– Ellen Golden Firewing

Jouw behandeling

Samen kijken we naar welke methode of aanpak voor jou het beste werkt, afhankelijk van de intensiteit, complexiteit van jouw probleem en de achterliggende oorzaak. Het zelfhelend vermogen van ons lichaam om natuurlijke balans te herstellen is enorm, vaak zijn na één of enkele sessies subtiele veranderingen op fysiek, mentaal, emotioneel en/of spiritueel niveau merkbaar.

 

Het eerste consult bestaat uit een kennismaking en inventarisatie van jouw klachten en/of vraag. Samen bepalen we jouw doel(en) zijn, wie jij bent en wat jij wilt. Tijdens jouw veranderingsproces zetten we jouw eigen kwaliteiten, creativiteit en krachten in gecombineerd met lichaamsgerichte methoden om jouw bewustzijn te vergroten en lichamelijke, psychische en emotionele blokkades te verminderen.

 

Algemene doelen zijn: inzicht in de oorzaken van jouw klachten, de relatie (h)erkennen tussen jouw ervaringen, je voelen, denken en doen. Het vergroten van je (zelf)bewustzijn, het nemen van verantwoordelijkheid voor je zelf en het eigen maken van vaardigheden die jouw ondersteunen in je gezondheid en vitaliteit. Om deze veranderingen te kunnen bereiken is een mate van toewijding gevraagd van jouw, zonder jouw inzet lukt het niet.

 

Ik gun het jouw om in verbinding en balans te zijn met jezelf.

 

Behandelmethoden

 

Plan

een afspraak!

Ik zou het geweldig vinden als je me een recensie schrijft over de service die ik heb geleverd.