Balans

ERVAREN • VOELEN • ZIJN

IEMT – Lichaamswerk – Somatic Experiencing – Traumaverwerking – Jeugdhulp

Boven zoals Beneden

 

Balans betekent in evenwicht zijn. Zoals het in ons denken (geest) is, zo is het ook in ons lichaam en zoals het in ons lichaam is, is het ook in ons denken (geest). Het betekent dat het fijne en het minder fijne er beiden kunnen en mogen zijn. Het betekent acceptatie en rust in het diepste van je wezen.

 

Om in balans te kunnen zijn, mogen we kijken naar hetgeen ons uit disbalans heeft gebracht. Dit kan van alles zijn. Van stress, ingrijpende gebeurtenissen, tot iets wat ons plots raakt, iets waar we boos, verdrietig, gefrustreerd van raken zonder dat we misschien begrijpen waarom. Het is op dat moment, té veel, té plotseling, té overweldigend voor ons systeem (lichaam en geest) om te verwerken. Het heeft onze innerlijke balans verstoord. Het lijkt of je in een stroomversnelling zit van overweldigende gevoelens, beelden of gedachten. Ons lichaam en ons brein kunnen het even niet verwerken en we raken de verbinding met ons lichaam, met ons hart en met onze omgeving kwijt.

 

Dit kan zich uiten in lichamelijke klachten die opspelen, het wordt zichtbaar in ons levensplezier, in ons denken en ons doen. We voelen ons niet meer onszelf en het voelt alsof je even de weg kwijt bent.

 

Samen staan we even stil, bij hetgeen jouw geraakt heeft of overkomen is. We geven je lichaam, je emoties en je denken de tijd en ruimte om hetgeen ontstaan is door een schrik reactie te (door)voelen, te accepteren en te verwerken. Zodat je lichaam en je geest weer in balans mogen komen. Waarin je weer verbinding met jezelf en met anderen mag ervaren en waarin jouw unieke levenskracht weer kan stromen.

Consult

Somatic Experiencing – IEMT – Lichaamswerk – Traumahealing – Jeugdhulp

Tijdens een sessie kunnen we gebruik maken van uiteenlopende lichaamsgerichte- en ervaringsgerichte behandelmethoden zoals; Integral Eye Movement Therapy (IEMT),  Somatic experiencing, Massage therapie, Ademhalings- en meditatie oefeningen. Voor kinderen combineer ik deze lichaamsgerichte methoden met spel en creatief bezig zijn.

 

Samen kijken we welke methode voor jou of je kind het beste werkt. Vaak zijn na één of enkele sessies subtiele veranderingen op fysiek, mentaal, emotioneel en/of spiritueel niveau merkbaar. Afhankelijk van de intensiteit, complexiteit van jouw probleem en de achterliggende oorzaak of oorzaken. Het zelfhelend vermogen van ons lichaam om natuurlijke balans te herstellen is enorm. 

 

Het eerste consult bestaat uit een kennismaking en inventarisatie van jouw klachten en/of vraag. Samen bepalen we jouw doel(en) zijn, wie jij bent en wat jij wilt. Tijdens jouw veranderingsproces zetten we jouw eigen kwaliteiten, creativiteit en krachten in gecombineerd met lichaamsgerichte methoden om jouw bewustzijn te vergroten en lichamelijke, psychische en emotionele blokkades te verminderen.

Algemene doelen zijn:

  • Inzicht in de oorzaken van jouw klachten
  • De relatie (h)erkennen tussen jouw ervaringen, je voelen, denken en doen
  • Het vergroten van je (zelf)bewustzijn
  • Het nemen van verantwoordelijkheid voor jezelf en het eigen maken van vaardigheden die jouw ondersteunen in je gezondheid en vitaliteit

Om deze veranderingen te kunnen bereiken is een mate van toewijding gevraagd van jou, zonder jouw inzet lukt het niet. 

Ervaringen van anderen

Heb je suggesties, feedback of opmerkingen? 
Ik ben benieuwd naar jouw ervaring bij Star of Light.

Dank voor jouw tijd om een review te schrijven, liefs Ellen